Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Koninklijke Holland Beker

Home » Roeien » Jeugd & junioren (10 tot 18 jaar) » Verslagen » Koninklijke Holland Beker

In de prijzen

Afgelopen weekend 1-2 juni vond de Koninklijke Holland Beker plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Dit was een erg groot roei evenement voor wedstrijdroeiers zo ook de wedstrijd jongens en meiden van de Hunze. Er is twee keer geblikt zo wel door de jongens als de meiden. 1 blik was voor de J16 2x van Hunze leden Daan Munneke en Kasper Eldering het andere blik ging was voor de M18 2x dit was een Hunze Spaarne combi van Noor de Witt en Teuntje Mollee.
Wat ook nog een bijzondere gebeurtenis was is het feit dat 2 ex Hunzeleden ook in de prijzen zijn gevallen en niet zomaar in de prijzen maar ze hebben de Holland beker gewonnen. Het belangrijkste nummer van het weekend de skiff. Lucas….. werd 1ste en Jelle…….. werd 2de voor dit belangrijke nummer kreeg plek 2 ook een blik. En zelfs een geldprijs voor plek 1 was dat 3000 euro en voor plek 2 1500 dat waren dus behoorlijke bedragen. Het verschil tussen de 2 heren was ook nog eens ontzettend klein. Wat natuurlijk leuk is om te zien is dat roeiers die van de Hunze af komen erg goed presteren.
Kasper en Daan moesten op zaterdag en zondag roeien op zaterdag in het J18 2X veld en op zondag in het J16 2X veld. Zelf zijn de jongens 16 dus in het J18 veld roeien was vooral voor de leuk het ging daar niet om de winst. Op zaterdag ochtend moesten ze erg vroeg op de Bosbaan zijn. Ze konden helaas niet in hun gebruikelijke boot starten dit is de Maarten van Messel die was al bezet dus moesten ze in de Ubbo Emmius, wat uiteraard ook een mooie boot is. De jongens startte in baan 6 was vanwege de wind een beetje een nadeel baan was. Toch gingen de heren vol goede moed de wedstrijd in. Maar al snel bleek dat de boot niet mooi liep en de wedstrijd verliep erg slecht ze werden 5de dus het was geen A of B finale voor de jongens. Gelukkig mochten ze de volgende dag weer.
Op zondag moesten ze weer erg vroeg op de baan zijn voor de voor rondes. Deze keer konden ze wel in hun gebruikelijke boot varen, de Maarten van Messel. Al snel bleek dat nu de boot erg mooi liep en na een zware race wonnen ze met 3 seconde van de jongens van Willem III. Maar de wedstrijd was nog niet over want in de middag was de finale waar de strijd om het blik plaats zou vinden. Het was nog spannend wie nou zou winnen in de finale want 3 seconden was niet genoeg om te zeggen dat het een makkelijke overwinning zou zijn zeker om dat Willem III een snoek had aan het begin van de race. Dus de tactiek was erg hard starten en voorblijven. En dat werd gedaan! De Hunze lag meteen voor en ze wisten de afstand per haal te vergroten. Toen de 1500M was aangekomen was het gat zo groot dat het wel duidelijk was wie er zou winnen. Na nog een snelle 500M won uiteindelijk de Hunze met 8 seconden op nummer 2. En toen mocht het blik in ontvangst worden genomen. Het was een geslaagd weekend voor de 2 heren.

Teuntje Mollee (Spaarne) en Noor de Witt van de Hunze starten dit weekend het M18 2x veld. De wedstrijd liep niet zoals gepland aangezien Teuntje en Noor niet heel gelijk aan het roeien waren, vertelde ze na de race. Het bladwerk was dan wel gelijk maar de been/rug beweging viel gedurende de race steeds verder uit elkaar. Hierdoor moesten de meiden hard vechten tot de finishlijn, en wonnen uiteindelijk nog maar net van een andere dubbel twee waar Helena brandt van de Hunze in zat. De meiden zijn blij met de titel maar zeker niet tevreden met de race. Dat het gelijke roeien uit elkaar viel is niet zo gek aangezien deze 2x nog maar net samen roeit. Gelukkig hebben de meiden nog een paar weken tot het junioren WK om er aan te werken.